Journalisten Hamza Dahdouh er drept i Gaza

Hamza Wael Al-Dahdouh. Foto fra hans konto på Instagram.
Journalistene Hamza Wael Al-Dahdouh (27) og Mustafa Thuraya ble drept da bilen de satt i ble bombet av en israelsk drone. En tredje journalist, Hazem Rajab, ble alvorlig såret.
Angrepet skjedde på vegen mellom Khan Younis og Rafah. Fotojournalisten Hamza al-Dahdouh var på oppdrag for Al Jazeera i det sørlige Gaza, langt fra det området som Israel hadde beordret evakuert. Angrepet var sannsynligvis målrettet.

Hamza al-Dahdouh var sønn av Al Jazeeras korrespondent Wael al-Dahdouh, leder for Al Jazeeras Gaza-kontor. Wael al-Dahdouh mistet kona, to barn og et barnebarn da Israel angrep boligen hans i oktober. I tillegg døde åtte andre medlemmer av storfamilien. Søndag ble også sønnen drept av et israelsk angrep.

Wael Al-Dahdouh ble selv såret i et angrep i Khan Yunis den 15. desember 2023, der kameramannen Samer Abu Daqqa ble drept.

– Hamza var ikke bare en del av meg. Han var hele meg. Han var sjelen til min sjel. Dette er tårer av tristhet, av tap. Dette er tårene til menneskeheten, sa faren under søndagens begravelse. – Jeg oppfordrer verden til å se nøye på hva som skjer i Gaza.

Per den 8. januar 2024 har CPJ – The Committee to Protect Journalists – dokumentert 79 drepte, 16 sårede og 3 savnede journalister på arbeid i Gaza. 21 journalister har blitt arrestert. Det har forekommet mange overfall, trusler, cyberangrep, sensur og drap på familiemedlemmer.

Les mer her:

Skroll til toppen