NRK

Siste saker fra nrk.no
NRK logo
  1. – Det brenn voldsomt i ein buss, seier Tatjana Knappen i politiet. Bussen som brenn står ved bybanestoppet ved kjøpesenteret Lagunen i Bergen og Nordal Grieg skole. Dei fekk melding om brannen klokka 19.26. – Det skal vera mykje svart røyk i området. Det er ikkje kjent kva slags buss det er som har teke fyr. – Det er ingen i bussen no og det er ikkje meldt om personskadar, seier operasjonsleiar Tatjana Knappen i Vest politidistrikt. Bybanen er stansa i dette området. Det brenn kraftig i bussen. Alle naudeetatar har rykt ut. – Våre folk på stedet melder at de har kontroll. Den er ikke meldt slukket, men de er i gang med slukkingen. Og slukkingen har god effekt, sier Håkon Myking, vaktkommandør i 110-sentralen. Dei har rykt ut frå to brannstasjonar. Han opplyser til BA at Lagunen kjøpesenter er evakuert.
  2. Ifølgje palestinske helsemyndigheter er 178 palestinarar drepne sidan våpenkvila vart avslutta fredag. I tillegg skal 589 vera skadde. Representantar frå både Qatar og Egypt uttaler fredag at dei jobber iherdig med fredsforhandlingane, melder Reuters. – Den kontinuerlege bombinga av Gaza forvanskar fredsforhandlingane og forverrar den humanitære katastrofa, seier Qatars utanriksminister Mohammed Bin Abdulrahman al-Thani. Tre av dei 178 drepne er journalistar, og minst éin av dei er tilsett i det tyrkiske nyheitsbyrået Anadolou. Fredag morgon la den ideelle organisasjonen The Committee to Protect Journalists (CPJ) fram ein rapport som viste at minst 57 journalistar har vorte drepne sidan krigen mellom Hamas og Israel braut ut 7. oktober.
  3. – Vi er i krig med Hamas, ikke sivile, sier en Netanyahu-rådgiver i et eksklusivt intervju med NRK. På spørsmål om apartheid innrømmer Mark Regev at Israel forskjellsbehandler palestinere og israelere.
  4. To 16-åringer er dømt etter en voldtekt. Den ene for selve overgrepet. Den andre for å ha filmet og lagt ut på sosiale medier.
  5. Mykje matavfall blir feilsortert. Det overraskar renovasjonsselskap, som meiner innbyggjarar kan spare pengar om dei blir betre på kjeldesortering.
  6. Under Vietnamkrigen tok Norge imot krigsskadde vietnamesiske barn. Nå er det Gazas barn som trenger vår hjelp.
  7. Kombinertprofil Mari Leinan Lund (24) hadde store problemer med synet etter kuldesjokk.
  8. Et nytt forslag til pensjonsordning kan påvirke Forsvarets evne til å løse viktige samfunnsoppdrag i negativ retning, ifølge ansatt.
  9. Regjeringspartiene Ap og Sp klarte heller ikke i dag å bli enige med SV om en budsjettavtale for 2024. Samtalene ble løftet til partiledernivå for et par dager siden. De tre partienes toppolitikere satt sammen i hele går, uten å komme i havn med en avtale. Samtalene startet opp igjen i dag tidlig. Men i ettermiddag får NRK opplyst at det ikke blir flere møter utover ettermiddagen og kvelden i dag. Forhandlingene fortsetter på Statsministerens kontor i morgen tidlig. Mandag skal budsjettet debatteres og vedtas i stortingssalen.
  10. Kriminelle nettverk fra Sverige har flere ganger prøvd å rekruttere mindreårige gutter i Stavanger-regionen for å selge narkotika, ifølge politiet.

Kontakt oss:

© Koordinatoren. Online since Nov. 17. 1998.